V10 Material Library...

Discuss Simlab Composer released by Simlab Soft
User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

V10 Material Library...

Post by Tessla » Mon Jun 22, 2020 5:25 am

I downloaded the latest version in the hope that I could download my custom models. Not options.. So I change the Data address to V9, but that did not work.. Then I had issues so I reset it then reinstalled V10. Only to find that my materials which I had manually added, were gone. I pressed the Download and this time it started to download start stop start stop.. After a little while, it times out and stops.. Strange it worked fine with Windows..

I started to add some of my custom models one by one, but since I reset the Data, they are all gone again.. Now the materials downloading has dropped out again.. emmmmm

Tesselaar..

User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

Re: V10 Material Library...

Post by Tessla » Mon Jun 22, 2020 5:56 am

Well, it seems to use that either you need to create a new download location for Mac Materials or there is an issue with V10 capability to download materials.. Our only other option is to manually copy and past them from V9..

Perhaps the issue is too many people trying to download the same materials from the same location..

Tesselaar..

User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

Re: V10 Material Library...

Post by Tessla » Mon Jun 22, 2020 7:16 am

Oh yay!!.. Finally the materials downloaded. Strange, it went from kb to %, then within seconds.. The materials were installed..

BUT, wait...!!.. I closed Composer, reopened it and the materials were GONE!!.. Oh hum!... :?

Tesselaar.

User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

Re: V10 Material Library...

Post by Tessla » Mon Jun 22, 2020 9:55 am

Back to nothing happening.. No progress.... Are you able to put the Mac Materials into a downloadable folder where users can then add them into V10..

Tesselaar..

User avatar
SimLab
Posts: 3174
Joined: Mon Jan 04, 2010 8:09 am

Re: V10 Material Library...

Post by SimLab » Mon Jun 22, 2020 10:31 am

You still can download V9 material library from here

User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

Re: V10 Material Library...

Post by Tessla » Mon Jun 22, 2020 11:37 am

Hi.. Well, we did that. We downloaded the mlb file.. The instructions are to use the Import option to install them. But since no there are no textures at all in V10, to give us the import option, we cannot import the mlb file.. :?
https://www.simlab-soft.com/SimlabArt/l ... -download/

How do we add the mlb file into Simlab V10..

Tesselaar..

User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

Re: V10 Material Library...

Post by Tessla » Mon Jun 22, 2020 11:48 am

There maybe an easy way to fix this issue.. If you can reduce on your sever, the V10 downloadable contents of the material library to just a few textures, that should then provide the import option in the GUI to download the entire library from the V9 download mlb file.. :D :shock:

At the moment the entire download is far too big.. It times out before its finished downloading..

Tesselaar.

User avatar
Alex
Posts: 75
Joined: Thu Jan 01, 2015 8:02 pm
Location: Magdeburg
Contact:

Re: V10 Material Library...

Post by Alex » Thu Jul 02, 2020 8:01 am

Hello simlab,

is this intentional, that with minor updates from 10.7 to 10.8 we have to redownload the material library and HDR library again?

After installing 10.8 my library was gone and now i have to reimport my favorite custom textures from SC9.

Best regards
Alex

Urgent Issue
Edit: Emmm... this issue is still there. everytime I reopen 10.8 the library is gone :shock:
this issue was not present in 10.7. mmh.

Windows 10 2004 and SC10.8

User avatar
Alex
Posts: 75
Joined: Thu Jan 01, 2015 8:02 pm
Location: Magdeburg
Contact:

Re: V10 Material Library...

Post by Alex » Thu Jul 02, 2020 8:16 am

Hello Simlab,

So i tried again.

1. Start SC10.8
2. install MTL library and import custom textures
3. Closing SC 10.8 (Until 10.7, SC detected changes in the materials and asked me to save them)
but SC10.8 does not detect any changes. It just closes.
4. So reopen it again, i have to redownload the MTL library and HDR library :cry:

User avatar
Tessla
Posts: 1958
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:15 pm

Re: V10 Material Library...

Post by Tessla » Thu Jul 02, 2020 8:22 am

Thankfully, its OK on our Mac.. Losing materials is very very frustrating.. Cannot do anything.. Try rebooting and reinstall.. or do the Reset thing on Settings..

Tesselaar..

Post Reply